Vælg en side

Myggenet

Myggenet til både shelterbrug, soloture eller når du skal på safrirejse til eksempelvis afrika. Vi har også hovedmyggenet og soveposnet.

Brettschneider er en kendt tysk producent som vi har mange produkter fra. Brettschneider har over 30 års erfaring inden for produktion af mesh og myggeafvisende tilbehør på rejser. De har stor kendskab til hvilke former for myggenet du skal bruge i Danmark såvel som i udlandet. Der er nemlig forskel på myggene så til lande med meget små mg skal du eksempelvis bruge et myggenet med tættere mesh end du skal andre steder.

Du kan læse mere HER

Sea to Summit er også en af vores store producenter af myggenet. De er primært kendt for at lave ophængende myggenet som passer til de liggeunderlag de selv producere. Hvilket er en fordel da du ved at delene passer sammen.

Sea To Summit fremstiller hovedmyggenet som du kan have på under en bøllehat eller lign, hvilket er gavnligt på fisketure eller på shelterture i nærheden af en sø.
Disse myggenet kaldes også for head mesh.

Hvor tætte skal maskerne være i et hovedmyggenet?

Et Hovedmyggenet har forskellige masketætheder, altså hvor mange huller der er pr. kvadrat Inch (amerikanske mål).
Desto flere huller, jo tættere er det og jo mindre insekter kan det holde ude.

Hvis man har prøvet at være på ferie i de Norske fjelde eller i Finland er du sikkert stødt på de små knot (kvægmyg) eller mitter. I så fald ved du også hvor små og irriterende de kan være. Derfor er et hovedmyggenet uundværelig.

For at være sikker på at du kan holde selv de mindste myg på afstand, skal masketætheden være på 1000 huller pr. kvadrat Inch.

Ulempen ved at have et så tæt net omkring hovedet er, at det kan blive ret mørkt at se igennem. og luften vil også blive meget tæt eftersom du indånder din egen udånding. Derfor kan det være en ulempe f-eks at tage på vandretur med et hovedmyggenet, hvor lungerne skal arbejde mere.

Men sidder du og fisker ved søen eller langs åen, er det intet problem. Fisker du om natten kan et myggelys med Cironella være en god ide da de holder myg på afsnit.

Myggenet med imprægnering

Myggenet kan imprægneres med Permethrin som er binder sig til mesh fibrene så du får en langvarig virkning. I Danmark og norden er almindelige myggenet tilstrækkelige. Men hvis du skal til på rejser til tropiske lande med farlige myg som kan overføre sygdomme er det vigtig at være ekstra forsigtig.

Stopper myg og insekter i at komme for tæt på. Giften angriber insekter og skadedyrs nervesystem som forsager lammelse og død. Denne metode kan sommetider være den eneste løsning hvis de andre mere skånsomme løsninger ikke er tilstrækkelige.

Vi har også enkelmandskabiner eller kubbeltelte med myggenet du kan slå op hvor som helst.
Se den ene variant HER

Viser 1–9 af 20 resultater