Vælg en side

Prepper udstyr – vær beredt til krise

Når der er uro i verden, kan det være en god idé at have et nødsetup, så du eller din familie kan klare dig/jer i et par dage, eller måske i en længere periode.
Her vil du kunne få hjælp til at vælge udstyr til nødsituationer – så du er bedre forberedt.

Du kan følge vores youtube kanal hvor vi hjælper med viden om prepping.

Det mest sandsynlige scenarie er strømsvigt, og det er her du bør begynde som ny prepper.
Husk at du prepper for at være bedre forberedt, så du undgår panik

Nødradio

En nødradio er et MUST hvis du f.eks skal på lang ferie i øde områder, eller hvis du opholder dig i et kolonihavehus eller sommerhus uden strøm. Desuden kan den bruges hvis du skal flygte eller gå under jorden hvis krigen bryder ud.

Vores nødradioer er både udstyret med lygte, håndsving og solcelle i toppen. Giver dig mulighed for at oplade radioen i solen eller du kan bruge håndsvinget.

NOAA som kun nogle af vores radioer er udstyret med, står for National Oceanic and Atmospheric Administration. Det er en videnskabelig og regulerende agentur inden for det amerikanske handelsministerium med hovedsæde i Silver Spring, Maryland. NOAA har til opgave at forudsige vejret, overvåge oceaniske og atmosfæriske forhold, kortlægge havene og gennemføre dybhavsekspeditioner.

Det betyder at du kan benytte NOAA hvis du er på tur i det amerikanske eller canadiske til at få vejrvarsling ved eksempel orkan eller storm.

læs mere om NOAA på Wiki eller Noaa hjemmeside

Se vores udvalg af nødradioer HER

Powerbanks og solpaneler

Er strømmen gået eller opholder du dig et sted hvor elektricitet er en mangelvare så bør du overveje en kombination af solpaneler og powerbanks. Lippa powerbanks har indbyggede solceller som oplader powerbanken via solens stråler.

Hvis du skal oplade din nødradio, mobiltelefon, kamera, lommelygte, så er det altid en god ide at have en powerbank med. Men hvis ikke du har mulighed for at oplade din powerbank uden elektricitet, så bliver det hurtigt et problem.
Men med indbyggede solpaneler bliver det intet problem.

Vi sælger også solpaneler alene som du kan kombinere med din powerbank, så opladningen går endnu hurtigere. Ideelt hvis i er mange personer samlet et sted. Se vores udvalg af solpaneler og powerbanks her

Lygter der virker off grid

Her finder du et udvalg af lygter her i blandt lommelygter, pandelamper, eller lejrlygter som virker off the grid.
Evt. hjælp af solcelleopladning eller som kan genoplades via din nødradio som har indbygget powerbank.

Hvis du har en powerbank med indbygget solceller, kan den selvfølgelig også bruges. Dette giver dig mulighed for at få lys, hvis du har strømsvigt eller hvis du opholder dig langt fra civilisationen.

Vi har også petroleumslamper/flagermuslygter, som bruger lampeolie i stedet for elektricitet. Se vores udvalg af lejerlygter eller pandelamper her

Proviant

Proviant med lang holdbarhed er værd at overveje hvis du skal på lejrtur eller være væk fra civilisationen et stykke tid. Vi byder på et stort udvalg af frysetørret mad, f.eks morgenmad, frokost og aftensmad. Såvel som vegetar og glutenfrie retter eller lækre desserter.
Kaffe, nødkiks og langtidsholdbart brød er også en mulighed.

Og så har vi selvfølgelig også Vegansk 🙂 Mange af vores retter er også laktosefrie og økologiske.

Det som gør vores proviant til noget særligt er at det er frysetørret. Hvilket betyder at det er fri for fugt og luft hvor bakterier kan formere sig. Dette gør at vores produkter kan holde sig i optil 10 år eller mere.

Faktisk kan frysetørret mad holde sig evigt de mister blot smag når udløbsdatoen er overskredet.

Vores få undtagelser er vores kage og rugbrød som kun holder sig i et år.

Den lange holdbarhedsdato gælder også på vores nødkiks.

Se vores store udvalg af proviant HER

Vandrens

Vi byder på flere forskellige vandrensningsprodukter f.eks så er Lifestraw meget populær for tiden. Lifestraw sugerør kan bruges til at drikke direkte for søer eller vandløb. Den er derfor specielt god til børn da de kan slukke tørsten, uden at vente på at vandet bliver filtreret først.

Skal du f.eks lave mad så har vi større rensefiltre og vandsække du kan have med på lejrtur osv.

Hvis du skal rejse til udlandet og er i tvivl på om vandet nu er rent nok, kan du altid medbringe en steripen som gennemlyser vandet med UV stråler som dræber uønskede bakterier. Denne pen er genopladelig.

En anden hurtig løsning er vores tabletter som du komme i vandflasken før du drikker. Det smarte ved disse tabletter er at de holder vandet rent i op til 6 måneder. Ulempen er dog at de kun virker i rent vand så hvis du skal drikke grumset vand bør du først køre det igennem et filter.
Tabletterne fjerner heller ikke evt dårlig smag der måtte være i vandet.

Se vores udvalg af vandfilter HER
Lifestraw er klart vores mest populære produkt.

Vandopbevaring

Skal du på lejrtur eller camping hvor du selv skal hente vand, så har vi mange vanddunke og drikkeflasker. Vi har mange forskellige slags vand dunke såvel som lufttætte beholdere til mad.
Desuden er mange af vores flasker fødevaregodkendt og fremstillet af genbrugsplast og er BPA fri. 

Se vores udvalg af dunke og opvaske kar HER eller leder du efter en almindelig drikkeflaske så se vores Nalgene flakser

Varme og madlavning

Find alt hvad du har behov for for at tænde op og lave mad. Er du på overlevelsestur i bidende kulde er det derfor ikke nok bare at medbringe en lighter eller tændstikker.
En rigtig Jetboil brænder og det rette brændstof er vigtigt såvel som den helt rigtige sovepose og liggeunderlag. Så husk at tage højde for dette før du beslutter dig.
Som prepper kan det være godt at have en lille rygsæk liggende, som du kan tage med hvis du er tvunget til at forlade dit hjem meget pludseligt. f.eks ved krig eller naturkatastrofer.

Krise eller overlevelsesudstyr

Kriseudstyr eller overlevelsesudstyr er også en god ting at have med som dit prepper udstyr. Blandt andet et nødtæppe som kan rede dig mod kulde. Eller førstehjælpskasser med diverse førstehjælpsudstyr.

En nødfløjte er også en god ting at have med hvis du er fanget og ikke selv kan komme ud.
Hjælper redningsarbejderne med at finde dig i tide.

Lomme eller tåvarmere er uundværlige på kolde dage eller nætter. Specielt hvis du også har børn med, som har svære ved at holde varmen end voksne.
Holder hænder og fødder varme, Så du undgår forfrysninger.

Hygiejne og Sanering

Desinfektion betyder at antallet af mikroorganismer ændres fra et niveau til et lavere niveau. Hvilket betyder, at smittefaren falder.

Derfor er en god hygiejne er en væsentlig faktor når du vil beskytte dig selv og andre

Vi er allerede blevet godt kendt med hvor vigtigt desinfektion er, efter Covid 19 meldte sin ankomst. Men selvom pandemien er overstået betyder det ikke at vi skal slække på sikkerheden.

Skulle der opstå krig i Danmark er det altid godt at være forberedt. Det kan ske at både strøm og vand bliver lukket over længere tid. Derfor kan håndsprit være en bedre løsning hvis du skal spare på vandet.

Et campingtoilet kan også være en god ide, da det indkapsler lugt og kan bruges alle steder. Kan desuden pakkes sammen og tages med. Se vores blandet udvalg af hygiejne HER

Sikkerhed

Hvis du har brug for et sikkert sted til at opbevare dine kontanter, kort eller ekstra nøgler uden det tiltrækker sig opmærksomhed af tyveknægte? Så er vores falske dåser og potteplanter måske noget for dig.

Kan også bruges til at opbevare værdigenstande eller kontanter fra andre medlemmer af familien f.eks flaskepant, så du har penge når nøden er størst.

Se også vores udvalg af hængelåse samt rygsække fra pacsafe HER som er tyverisikrede rygsække.

Bøger om overlevelse

Er du ny når det gælder overlevelse og prepping så er der hjælp at hente.

Vi byder på forskellige bøger eller guides som beskriver de elementære overlevelsesteknikker i alle slags miljøer.

Vi har bøger specielt til det Nordiske miljø og så har vi bøger fra den Engelske bestseller John Lofty Wiseman. Som indeholder tips til overlevelse i alle slags klimaer.

Leder du efter bøger om kun det mest basale, såsom optænding af bål, opbygning af ly og shelters. har vi også det. Se vores samlede udvalg af bøger HER

Besøg også vores Yourtube kanal som er fyldt med mange spændende og lærerige videoer. Vi har en playlist relateret til prepper HER

Vil du læse mere om Prepping i Danmark, så besøg TV2’s hjemmeside HER

læs mere om prepper på “beredskabsforbundet – klar dig selv i 3 døgn” HER