Vælg en side

Myggenet og insektspray

Myggenet til shelter og tur

Skal du på tur enten i shelter, spejderlejr eller måske på langtur til Norge eller Afrika?
Et myggenet er for mange en behagelig nødvendighed, for at slippe for stik fra både myg og mosquito.

Her finder du myggenet til alle formål, både almindelige og fintmaskede, myggespray med DEET og myggenet i metermål.

Myggenettene holder både myg, mosquito og andre slags myg såsom knot (kvægmyg) og hestrebremse på afstand.

Du finder også insektspray, Thermacell, myggelys og myggespiraler

Myggenet til alle formål

Her finder du myggenet til alle formål, både almindelige og fintmaskede, myggespray med DEET og myggenet i metermål.
Myggenettene holder både myg, mosquito og andre slags myg såsom knot (kvægmyg) og hestrebremse på afstand.

Du finder også insektspray, Thermacell, myggelys og myggespiraler

Insektspray og myggelys

Insektspray og myggelys er ofte en fast partner på turen, så du kan få en hyggelig aften i det fri uden alt for mange myg omkring dig.

Myggespray med 40% DEET

Det er blevet lovligt at benytte insektspray, eller myggespray med 40% DEET.
Vi forhandler mygA mærket, der netop at godkendt af miljøstyrelsen med et indhold af DEET på 40%

Myggespiraler er en gammel klassiker – vi har både de klassiske og nogle miljøvenlige

Myggelys med citronella, er også et kendt virkemiddel mod myg, ligesom lampeolie med citronella også er ganske virkningsfuldt.

Myggenet i metermål

Er du til gør-det-selv, kan du hos os købe myggenet i metermål.
Vi har både hvidt myggenet i metermål, som oftest benyttes til at sætte foran vinduer og døre. Dertil har vi også sort myggenet i metermål, som oftest benyttes ude i det fri. Sort er godt, hvis du eksempelvis gerne vil ligge og kigge stjerner. Med andre ord, er sort rigtig godt til at se ud gennem, når du overnatter i det fri.

Myggenet normalt og finmasket

Du vil støde på nogle forskellige maskestørrelser i blandt vores myggenet: eksempelvis Mesh 850 og Mesh 225.

Her er forskellen:
Mesh 850 betyder at der er 850 tern pr kvadrat tomme og Mesh 225 betyder at der er 225 tern pr kvadrat tomme. Derved får du flere masker med et Mesh 850 og det giver et finere masket myggenet, som kan holde eksempelvis Kvægmyg (knot) ude.

HVILKEN MASKE MYGGENET SKAL JEG VÆLGE?

Tommelfingerreglen er, at til de danske myg, er Mesh 225 perfekt.

Så findes der nogle mindre dyr – eksempelvis Kvægmyg (også kendt som knot), som kan komme igennem Mesh 225. Kvægmyg er nemlig kun 2 – 6 mm store
Vil du gerne undgå Kvægmyg ( Knot ) , så skal du op i Mesh 850.

Læs mere om Kvægmyg på wiki HER.

Imprægnering af myggenet

Som udgangspunkt behøver du ikke at imprægnere myggenet, men det er god praksis at gøre det alligevel, når du har sat dit myggenet op.

Spray rundt om myggenettet op til cirka 40 cm højde – og særligt ved indgangen til myggenettet.
Der er jo ingen grund til at spraye over 40 cm, da der jo kun er luft deroppe 🙂

Mange bliver nemlig holdt vågen af den konstante summen fra myggene, og derfor kan det være en god idé at spray lidt på myggenettet op til 40 cm så du kan falde i søvn. Alternativt kan du købe ørepropper, så du slipper for den dér summen fra myggene.

Ved indgangen, kan du jo efter en tur udenfor om natten, uheldigt ikke lukke dit myggenet helt tæt og derfor kan lidt myggespray omkring åbningen være en god idé.

Se et godt eksempel på DEET myggespray HER
Se vores Permethrin produkter HER

Hvad er forskellen på Permethrin og DEET?

Permethrin og DEET er to forskellige kemikalier, der bruges som insektafvisende midler, men de har forskellige egenskaber og anvendelsesområder.

Permethrin er en syntetisk kemisk forbindelse, der tilhører pyrethroid-klassen. hvilket ofte bruges til imprægnering af beklædningsgenstande. Og har en langvarende effekt eftersom det trænger ned i stoffet og skaber en usynlig hinde. Den langvarige effekt holde ved selv efter adskillelige vaske. Og i forhold.

Permethrin kan virke irriterende mod huden, derfor er DEET mere egnet til anvendelse i myggesprays da det ikke er mere skånsomt mod huden og afskrækker myggene fremfor at dræbe dem. Nogle myg er dog mere standhaftige og kan finde det mindste smuthul. Derfor er det en god ide at benytte en kombination af de to produkter.

DEET virker kun midlertidig og vaskes af tøjet og huden. Så hvis du leder efter en langvarig effekt er permethrin bedre og er specielt godt i de tropiske klima hvor malariamyggene hersker.
Men du skal være opmærksom på at børn og kæledyr ikke må opholde sig i nærheden af myggenet som er imprægneret da det hænger på ydersiden.

Hvis dit kæledyr kommer i kontakt med Permethrin-imprægneret tøj, er det normalt ikke en bekymring, da mængden af Permethrin, de kan opsuge fra tøjet, normalt er minimal og ikke giftigt for dem. Det er dog altid en god idé at følge nogle grundlæggende forholdsregler.

Men du bør ikke lade din hund eller kat bide i dit imprægneret tøj så hold det eventuelt i toppen af skabet når du ikke bruger det.

Vedligeholdelse af myggenet

Som udgangspunkt behøver du ikke at vedligeholde dit myggenet, medmindre du som ovenfor beskrevet, vil have det lidt imprægneret.

Er du så uheldig at rive hul i dit myggenet, kan du faktisk let reparere dit myggenet.
Enten kan du købe en lap myggenet mesh, som vi også sælger HER, eller er du lidt fingernem, kan du købe en meter myggenet, og selv sy hullet i myggenettet.
Ofte benyttes en lap hvis myggenettet i teltet er gået itu. Er det kun et lille hul i myggenettet, kan du blot sy hullet sammen

Insektspray med DEET

Det er lovligt at benytte DEET drivmidlet i myggespray i Danmark, hvis indholdet af DEET ikke overstiger 40%
DEET har længe været under mistanke for at være hormonforstyrrende.

Derfor anbefaler vi hos SpejderGEAR at du kun sprayer på tekstiler eller myggenet og ikke direkte på huden. DEET er den populære betegnelse for stoffet N,N-Diethyl-meta-toluamide eller i daglig tale  diethyltoluamide Ønsker du at dykke ned i den kemiske baggrund for DEET så kan du læse om DEET hos WIKI HER

Overnatning med myggenet

Når du overnatter i myggenet, så sørg for ikke at ramme siderne på myggenettet.
Selvsagt, så kan myggene stikke igennem og suge dig tør, men du vil også risikere at rive myggenettet ned, hvis du eksempelvis har ophængt det med tegnestifter i et shelter. Har du imprægneret myggenettet med DEET spray, er det også en god idé ikke at røre ved myggenettet, med din hud i hvert fald 🙂

Myggespiral

Igennem de sidste mange årtier, har myggespiralen været flittigt brugt i skandinavien, til at holde myg på afstand. Den rolige milde røg, der rejser sig fra myggespiralen, breder sig i et område omkring myggespiralen. Det tilrådes kun at benytte myggespiraler under vindstille forhold. Når det blæser, så har myggene faktisk ikke rigtig lyst til at opholde sig ude, men sidder i stedet i skjul og gemmer sig.

I sådanne tilfælde, burde du være nogenlunde sikker på ikke at blive angrebet 🙂
Du finder vores myggespiraler HER

Myggelys

Hvis et lys har citronelladuft er myggene ikke særligt begejstrede for lugten, og derfor kan du slå 2 myg med et smæk, ved at have myggelys med citronelladuft med på tur. Du får både hyggelys og myggebekæmpelse. Særligt i hængekøjer, er myggelys i en lille holder blevet populært.

MANGE SLAGS MYGGENET

Der findes rigtig mange slags myggenet, du kan både få myggenet til brug over sengen, i shelter, til at trække over din sovepose, så du kun har dækket hovedet, eller måske myggenet til brug med hat.
Du finder det hele hos os :).

Læs mere om myggenet på Wiki HER

Se flere gode råd om brug af myggenet på vores Youtube kanal:

 

Sort eller hvidt myggenet ?

Selvom langt de fleste myggenet er hvide, kan du opleve at få myggenet i andre farver end hvid.

Du kan både få grønne og sorte myggenet.
Men er du rigtig naturnyder og elsker at ligge og kigge stjerner, er det absolut en fordel med et sort myggenet Det er nemlig meget lettere at kigge ud gennem et sort myggenet end et hvidt myggenet. Sidder du i dagslys og kigger ud gennem myggenettet, er sort stadig en stor fordel, fremfor et hvidt mosquitonet.