Vælg en side

Trek'N Eat

Frysetørret mad og letvægtsproviant

Med Trek’N Eat kan du få mange velsmagende retter af frysetørret mad til 1 eller 2 personer.
Du kan finde de traditionelle danske retter, men også italienske, mexicanske og indiske retter. Selv gluten og laktosefrie retter kan du finde i vores sortiment.

Hvis du er mere sulten kan du altid tilføje en ekstra pose ris eller noget pasta til dine retter som du kan tage med hjemmefra.

Det smarte ved frysetørret mad er at det vejer ganske lidt og så kræver det kun kogende vand at tilberede.
Læs mere om selve frysetørringsprocessen nederst på siden.

Hver ret oplyser også om eventuelle allergener retten indeholder, så som nødder, æg, mel, mælk eller selleri.

Kødretter

Når du er på udflugt forbrænder du ofte mange kalorier, derfor er det vigtigt at have kræfterne til det.

Et stort skud protein giver dig god energi til dagens udfordringer.

Herunder kan du finde mange velsmagende gryderetter så som, stroganoff, gullash, jægergryde, chili con carne, Couscous og meget mere.

Vegetarretter

Er du veganer så er det ingen hindring. Trek’N Eat  laver nemlig også veganske retter såvel som gluten og laktosefrie retter.

En lækker aftensmad bestående af grøntsager ris og pasta, kan nemlig sagtens give dig et ligeså stort tilskud af protein og vitaminer, som du har behov for.

Morgenmad

Om morgenen hvor du er træt og ofte ikke gider lave mad, så kan det være dejlig med en hurtig portion røræg eller mysli.

Hver ret tilberedes kun med kogende vand, så du kan nemt nyde en kop kaffe sammen med en lækker morgenmad.

Ønsker du at lave mad selv kan du også nøjes med at købe mælkepulver til eks. pandekager og så kan du selv medbringe æg som rent faktisk kan holde sig i ca en ugen udenfor køleskab.

Desserter

Nyd en lækker dessert foran bålet mens i fortæller historier og nyder et glas vin.
Mange af desserterne kan også bruges som morgenmad eller som snacks f.eks frugt eller chokolademousse.

Kiks, suppe, brød mm.

Kiks og brød er altid en hurtig og god snack at have med på farten. Nem at opbevare i lommen og så vejer det stort set ingenting.

Kiks passer også godt som tilbehør til supper eller andre flydende retter. og så giver det dig hurtig energi når behovet opstår

Frysetørringsprocessen

Frysetørring er en god måde at konservere mad på, så den kan holde sig rigtig længe. Her er en simpel forklaring.

  1. Først skal maden fryses helt. Det er lidt ligesom når du lægger ispinde i fryseren. Når maden fryses, bliver alt vandet i maden til is.
  2. Derefter skal maden ind i en speciel maskine, der hedder en frysetørrer.
    Denne maskine er lidt som en magisk kasse, der kan gøre noget særligt ved maden.
  3. Inde i frysetørreren skabes der nemlig et meget lavt tryk. Tænk på det som at være meget højt oppe i himlen, hvor luften er tyndere.
  4. Ved det lave tryk og en bestemt varme, skifter isen i maden sig direkte fra is til damp uden at blive til vand først. Dette kaldes “sublimering”. Forestil dig, at isterningerne i din sodavand forsvandt uden at efterlade vand!
  5. Frysetørreren suger al dampen væk, så der kun er tør mad tilbage. Vandet er væk, men madens form og næring er stort set det samme.
  6. Til sidst pakkes den frysetørrede mad ned i lufttætte poser eller beholdere. Uden vand kan bakterier og mug ikke vokse, så maden holder sig god i meget lang tid.

Viser 1–9 af 41 resultater