Vælg en side

Feuerhand

Feuerhand petroleumslygte

Den originale hygge- og stemningsspreder
Den klassiske petroleumslampe til brug på lejrpladsen, i haven, på altanen eller terassen.
Feuerhand har lavet lygter siden 1893, og er garanti for god tysk kvalitet.
En Feuerhand staldlygte er lavet af 37 dele og der er ingen skarpe kanter, og designet har stort set ikke ændret sig siden starten.
Man kan være heldig at finde gamle velholde flagermuslygter på loppemarkeder og lign. steder, som stadig er i god stand og virker.

Vælg mellem flere modeller
Vælg mellem den originale af zink, eller de lakerede i mange farver. Udover de mange farver, kan du få dem i “jern” og “bronze”.
Pulverlakeringen giver ekstra beskyttelse mod rust, samtidig med den ser stilfuld ud.
Her betaler man for kvalitet der kan holde i mange år, modsat de billige man kan finde i f.eks. byggemarkeder.

Hvorfor bliver de kaldt “flagermuslygte”?
Flagermuslygten eller petroleumslampen som den også kaldes stammer fra før electriciteten blev opfundet. Den oplyser ved hjælp af en petroleumsvædet væge (du kan også bruge lampeolie).
Lampen er designet, så lyset spredes effektivt. Det giver et behageligt hyggelys i lejren, haven, altanen eller på terassen.
Landmænd brugte i gamle dage en flagermuslygte til at lokke flagermusene til sig, så de kunne aflive dem. Flagermus kunne sprede rabies (hundegalskab), og man ville ikke have, at køer og andre dyr på gården blev smittet med den ubehagelige sygdom.
Man kalder også flagermuslygten for staldlygte, petroleumslygte og stormlanterne.

Tilbehør til Feuerhand

Du kan købe en lang række tilbehør og reservedele til din petroleumslampe. Heriblandt en bordskåner, som forhindrer lygten at glide på en våd eller glat overflade.

Derudover kan du købe ekstra væge samt petroleum til din lanterne. Og skulle du miste dit låg eller smadre glasset i din flagermuslygte, så kan du også købe noget nyt. Derudover kan du få en taske til at opbevare din olielampe under transport. Hvilket forhindrer glasset i at gå stykker eller at du ridser lakken. Tasken har også en hank/håndtag, så den er nem at bære rundt på.

Viser 1–9 af 13 resultater