Vælg en side

Thermacell ulovligt i Danmark

Det er i 2022 blevet ulovligt at sælge Thermacell da produktet indeholder pyretroider, i form af d-allethrin og prallethrin under et kaldet  biocidholdigt produkt.

Pyretroider, som pyrethrin d-allethrin og prallethrin, er syntetiske insekticider, der imiterer et naturligt forekommende insekticid fundet i krysantemumblomster. Disse stoffer bruges bredt i både landbrug og hjem til effektiv bekæmpelse af insekter.

Miljøministeriet har bestemt, at på grund af de potentielle risici, specielt ved indånding af dampe fra biocidholdige produkter som Thermacell, er det nu ulovligt at sælge og bruge dette produkt i Danmark. Forbrugere rådes til ikke længere at anvende Thermacell, hvis de stadig har produktet liggende.

Også i Norge har de forbudt Thermacell, af samme årsag. Læs mere her:

Et godt alternativ til Thermacell

Bushman er et super godt alternativ til at bekæmpe myg. Bushman myggespray forhindre nemlig at myggene i at stikke dig.

Men hvis du til leder efter noget, som kan holde myggene væk på et større areal, f.eks i lejren eller omkring bordet på terrassen.
Så har vi en myggespiral, hvilket brænder langsomt og som udsender en røg myggene ikke kan lide.

En myggespiral har en brændetid på ca 8 timer. Og er mest effektive, hvis du benytter dem når det er vindstille og under et halvtag, f.eks en pavillon.
Så røgen kan få lov til at sprede sig.

Vil du samtidig have lys mens du afskrækker myggene så burde du overveje vores Citronella stearinlys, som Kan bruges alene, eller sammen med vores UCU Lygter.

Citronella lys har også en længere brændetid på op til 16 timer. Du kan derfor nemt slukke og tænde lyset, når myggene irritere dig.

Se vores samlede udvalg af myggeprodukter HER

For mere information og detaljer om dette forbud, kan du læse mere på Dinside Dagbladet eller dykke dybere ind i emnet ved at besøge Miljøstyrelsens hjemmeside.

Her kan man finde oplysninger om det biocidholdige produkt ‘ThermaCell Anti-Mosquito’, som er registreret under Reg. Nr. 900-1. Ifølge Miljøstyrelsen havde produktet frist for sidste salg den 16. november 2021, og sidste frist for besiddelse/anvendelse den 15. maj 2022. Disse oplysninger er tilgængelige i Miljøstyrelsens bekæmpelsesmiddeldatabase, som kan findes her.