Vælg en side
13% SPAR

Morakniv Finn Blackblade Ash Wood

Original price was: 1.099,00 kr..Current price is: 949,00 kr..

Morakniv Finn Blackblade Ash Wood lommekniv, i genanvendt rustfrit stål og lyst asketræskæfte og læderskede. Fremstillet i Sverige

På lager

Varenummer (SKU): 7391846027133 Kategorier: , , Brand:

Beskrivelse

Morakniv Finn Blackblade Ash Wood

Morakniv Finn Blackblade Ash Wood er en flot spejderkniv. Det 2 mm tykke sorte knivblad er fremstillet i rustfrit genbrugs stål. Med et lyst ergonomisk skæfte i asketræ, fra europæiske FSC®-certificerede skove. Lommekniven er god til mange forskellige gøremål i naturen. Snitning af grene eller til snobrød eller telta til jorden i din lejr f.eks hvis du vil bygge en tripod.

Kniven opbevares i medfølgende sorte læder skede, der ligesom kniven er fremstillet i Sverige.

Den sorte PC-belægning giver lommekniven et raffineret look, med det lyse træskæfte i kontrast.  Den vegetabilske garvede læderskede beskytter den skarpe kant mod sløvhed ved særligt udsatte steder.

Hvorfor er Mora Finn så dyr?

Selvom Mora knivene er velkendte for deres svenske stål, fremstillet i Sverige, så er denne serie blevet en tand dyrere, og det er der en simpel forklaring på.
Hvor det tidligere kun var selve stålet, der blev smedet til kniv hos Mora, så blev både skæfte og skede faktisk fremstillet i udlandet.
Mora har nu valgt at lave en “grøn” serie knive, for at mindske CO2 aftrykket.

Det betyder i praksis, at både skede og skæfte nu fremstilles i Sverige.
Dermed skal disse ikke transporteres over lange afstande, ofte på tværs af kontinenter.
Dertil skal det huskes, at en svensk medarbejder, er en hel del dyrere, end en medarbejder i udlandet, hvor der tidligere er blevet produceret.

Spørgsmålet er nu – Hvor Grøn er DU?

Synes du at knivens forhøjede pris, på grund af lønomkostninger og dyrere råvarer fra Sverige, sammenholdt med et mildere CO2 aftryk er værd at betale for?
Det vil fremtiden jo nok mest vise, hvorvidt denne serie af “grønne” knive bliver populære.
Sikkert er det, at stålet er som du kender det: holder skarpheden længe og er en tro følgesvend på dine ture

Produktdetaljer

– Vægt: 195 gram – Bladlængde: 87 mm – Bladtykkelse: 2 mm – Knivlængde: 189 mm
– Greb: Højrehåndet, Venstrehåndet Materialer: – Håndtagsmateriale: Asketræ (europæiske FSC®-certificerede skove) – Æggebeskytter: Knivskede i læder (fremstillet i sverige)