Beskrivelse
Langtidsbagt og mørkt rugbrød
Pumpernickel adskiller sig fra fuldkornsrugbrød ved kun at have 60% fuldkornsmel, og så have både sirup og maltekstrakt tilsat. Pumpernickel kan være mørkebrunt til næsten sort i farven.
Brødet er dampbagt over lang tid ved en lav temperatur, hvilket medfører den meget mørke farve, og pakket i lufttæt atmosfære giver det næsten ubegrænset holdbarhed.
MEGET lang holdbarstid
Af juridiske årsager må man kun skrive op til 2 års holdbarhed på Pumpernickel / fuldkornsrugbrød, men der har været flere eksempler på en holdbarhed på både 15 og 20 år!
Et eksempel er at en produktion af pumpernickel der blev lavet i 1962, og som regelmæssigt blev testet og helt op til 1995 (dvs. 33 år senere), var det stadig spiseligt og i perfekt stand.
Den europæiske Brød Museum i Göttingen Ebergötzen havde dåser med brød fra anden verdenskrig, og da disse blev undersøgt efter mere end 50 år, viste de sig stadig spiselige!
Den lange holdbarhed gør at man kan tage pumpernickel/rugbrødet med på længerevarende ture, feks. kano- eller kajakture eller ekspeditioner.
Perfekt Prepper mad
Vil du gerne have lidt spiseligt gemt af vejen, er Pumpernickel / Langtidsholdbart rugbrød et sikkert hit.
Som du læser herover, holder det uendeligt, nærmest – og derfor er der også mange Preppere som har disse dåser stående på lager.
I en nødsituation, hvor eksempelvis strømmen går et par dage ( det kan være af solstorme eller andre årsager) kan et lille lager af nødproviant være en god idé
Vær opmærksom på, at du evt også kan få brug for et lille gasblus og gasdåser.
Gasdåser lækker lidt over en årrække, så husk også at tjekke disse.
Allergener:
Mælk, sesamfrø og nødder, gluten