Beskrivelse
Langtidsholdbart rugbrød
Fuldkornsbrødet er et mørkt og meget tæt rugbrød, fremstillet af 100% rugmel,. Herunder knust eller formalede hele rugkorn, og som de fleste rugbrød, er det lavet på en surdej.
Brødet har en kraftig smag af rug.
MEGET lang holdbarhed
Af juridiske årsager må man kun skrive op til max 2 års holdbarhed på Pumpernickel / fuldkornsrugbrød, men der har været flere eksempler på en holdbarhed på både 15 og 20 år!
Et eksempel er at en produktion af pumpernickel der blev lavet i 1962, og som regelmæssigt blev testet og helt op til 1995 (dvs. 33 år senere), var det stadig spiseligt og i perfekt stand.
Den europæiske Brød Museum i Göttingen Ebergötzen havde dåser med brød fra anden verdenskrig, og da disse blev undersøgt efter mere end 50 år, viste de sig stadig spiselige!
Den lange holdbarhed gør at man kan tage pumpernickel/rugbrødet med på længerevarende ture, feks. kano- eller kajakture eller ekspeditioner.
Dåserne med rugbrød er også geniale at have som depot i eksempelvis sit sommerhus eller ødegård langt ude i vildmarken…