Vælg en side

 

Stanley Termoflasker: Historien bag og deres fantastiske holdbarhed

Hvis du nogensinde har været på camping, vandreture eller arbejdet udendørs i koldt vejr, har du nok hørt om Stanley termoflasker. Disse flasker er kendt for deres evne til at holde varme drikke varme og kolde drikke kolde i mange timer. Men vidste du, at Stanley har en lang historie, der går tilbage over 100 år? I dette blogindlæg vil vi dykke ned i historien om Stanley termoflasker, se på nogle tests, der viser deres holdbarhed, og hvorfor de er så populære i dag.

Historien om Stanley

Stanley termoflasker blev først introduceret i 1913 af en opfinder ved navn William Stanley Jr. Han var en opfinder med mange idéer, men hans største opfindelse kom, da han kombinerede vakuumisolering med stål. Dette skabte en flaske, der kunne holde drikkevarer varme eller kolde i timevis. Dengang var dette en revolution, fordi det gav folk mulighed for at tage varme drikke med sig, uanset hvor de skulle hen.

I starten blev Stanley-flaskerne primært brugt af folk, der arbejdede udendørs, som bygningsarbejdere og landmænd. Men efterhånden som flaskerne blev mere populære, begyndte også campister og eventyrere at bruge dem. I løbet af de næste mange årtier blev Stanley termoflasker kendt for deres robusthed og evne til at modstå hårde forhold. Faktisk er det ikke ualmindeligt at høre historier om folk, der stadig bruger Stanley-flasker, som deres bedsteforældre købte for mange år siden.

Hvordan virker en Stanley termoflaske?

En Stanley termoflaske bruger vakuumisolering. Det betyder, at der er to lag stål, og mellem dem er der et vakuum, altså et rum uden luft. Fordi der ikke er luft til at overføre varme, kan drikkevarerne inden i flasken holde deres temperatur meget længere. Varmen (eller kulden) har simpelthen svært ved at bevæge sig gennem det vakuumisolerede rum.

Dette design gør Stanley flasker meget effektive til at holde varme drikke varme i op til 24 timer og kolde drikke kolde i op til 48 timer, afhængigt af modellen. Det er en stor hjælp, når man er ude på en kold dag og gerne vil have en varm kop kaffe eller te – eller når man er ude i varmen og gerne vil have noget koldt at drikke.

Tests af Stanley termoflasker

Der er mange tests, som viser, hvor robuste og effektive Stanley termoflasker er. Nogle af disse tests er udført af brugere, der har sat flaskerne på prøve under ekstreme forhold. For eksempel har folk smidt deres flasker fra store højder, ladet dem ligge udenfor i ekstrem kulde eller hede og endda kørt dem over med biler – og flaskerne har stadig fungeret perfekt.

En af de mest kendte tests blev udført af en person, der smed sin Stanley termoflaske ud fra et bjerg, da han var på vandretur. Flasken faldt flere meter ned og landede på sten. Da han kom ned til flasken, havde den fået nogle buler, men hans kaffe var stadig varm! Denne historie blev delt vidt og bredt og viste, hvor stærke disse flasker er.

En anden test, som er mere videnskabelig, blev udført for at måle, hvor godt Stanley-flasker holder på temperaturen. En uafhængig test viste, at en Stanley termoflaske, der var fyldt med 95°C varmt vand, stadig havde en temperatur på 60°C efter 24 timer i en kølig omgivelse. Det er imponerende og viser, at vakuumisoleringen virkelig virker.
Se eksempelvis denne test:

Hvorfor er Stanley termoflasker så populære?

Der er flere grunde til, at Stanley termoflasker er blevet så populære gennem årene. Først og fremmest er de ekstremt holdbare. Mange mennesker køber en Stanley-flaske og bruger den i årtier uden problemer. Der er endda folk, der arver flasker fra deres bedsteforældre og stadig bruger dem i dag. Det er sjældent at finde et produkt, der kan holde så længe.

En anden grund til populariteten er flaskernes funktionalitet. De er lette at bruge, lette at rengøre og kommer i mange forskellige størrelser, så der er en Stanley-flaske til ethvert behov. Nogle af dem har endda låg, der kan bruges som en kop, hvilket gør dem endnu mere praktiske, når man er på farten.

Endelig er Stanley flaskerne kendt for deres evne til at holde drikkevarer ved den ønskede temperatur i lang tid. Uanset om man har brug for en varm kop kaffe om morgenen eller en kold drink på en varm sommerdag, kan man stole på, at en Stanley-flaske leverer.

Afsluttende tanker

Stanley termoflasker har en rig historie, der strækker sig over 100 år, og de har vist sig at være nogle af de mest pålidelige og holdbare flasker på markedet. Deres vakuumisolering holder dine drikkevarer varme eller kolde i timevis, og deres robuste design betyder, at de kan modstå de mest ekstreme forhold.

Hvis du leder efter en termoflaske, der kan holde til det hele, er en Stanley termoflaske et fantastisk valg. Det er ikke underligt, at de er blevet så populære blandt eventyrere, udendørsarbejdere og almindelige mennesker over hele verden.

Her er SpejderGEARs egen film om Stanley:

Køb Stanley HER:
https://spejdergear.dk/vare-kategori/udstyr/i-lejren/maerker-i-lejren/stanley/page/2/

Læs mere on Stanley hos Stanley dem selv 🙂
https://www.stanley1913.com/collections/vacuum-bottles