Vælg en side

Lifestraw Vandrensning

er vores mest velkendte vandrensnings mærke da de er kendte for deres børnevenlige sugerørsfiltre, som kan stikkes direkte ned i en bæk, sø eller vandpyt. Hvilket giver dig mulighed for at drikke med det samme uden at vente på at vandet er kørt igennem slangen.

Et større vandrensningsfilter fra Lifestraw tager lidt længere tid at bruge, da det først skal køre igennem en slange.
Men det kan ofte være nødvendigt hvis vandet er grumset og fuld af jord.

Det er også det mest sikreste valg, hvis du f-eks er på rejse i udlandet, hvor vandet er meget tvivlsomt.
Disse vandrensningsfiltre er de bedste da de renser for alle slags baktera og protozoer.

 

Vandrensningstabletter

Katadyn Micropur Forte er også et godt valg da det renser vandet ved hjælp af Sølvioner og klor på et par timer, og efterlader jord og andet snavs i bunden af flasken. Dette kan ofte være den sidste løsning hvis vandet er meget forurenet.

Fordelen ved vandrensningstabletter er at vandet får en meget lang holdbarhed, på optil 6 måneder.
Dette er ideelt hvis du har en masse dunke med vand stående i kælderen. Det kan også være hvis du vil drikke af vandet fra regnvandstønden.

Ulempen ved drikkevand, der er renset med klor-baserede rensningsmidler, er at det får en underlig eftersmag. Men med et anti-klorid middel kan du dog nemt neutraliserer smagen af klor, så vandet smager bedre.

Vandrensningsfilter

Vi har mange forskellige vandrensningsfiltre alt efter hvor effektive de er. Katadyn laver mange unikke vandpumper med eller uden keramiske filtre.

Nogle rensefiltre benytter også aktivkulfiltre til at rense vand med. Aktivt kul renser ferskvand for pesticider, tungmetaller, flourstoffer, klor og kemikalier. Hvilket også reducere dårlig lugt og smag.

Kulfiltrene bruges primært i lifstaw og lifestaw go men også som kombination af enten keramisk,  AntiClog glasfiberfilter eller hulmembranfilter. Se blandt andet Hiker modellen fra Katadyn

Reservedele til de forskellige vandfiltre sælger vi naturligvis også, og er som regel vedhæftet som relateret så de er nemmere at finde.

Hvordan ved jeg at filtret når max rensning?

Alle vores keramiske filtre stopper automatisk med at virke, når rense filtret når maksimal rensekapacitet.
Det foregår ganske simpelt ved at vandfiltret bliver tilstoppet af mikropartikler i det keramiske filter.
Når rensefiltret bliver stoppet kan vand ikke trænge igennem og du risikerer ikke at drikke urent vand.

 

 

Billigere vandfilter i god kvalitet

Origins modellerne er nogle af vores billigere vandfiltre. Vandfilterne er mange gange en kopi af de orginale filtre fra enten Sawyer, lifestraw eller Katadyn.

Men det betyder ikke at de mangler kvalitet eller ydeevne. Ofte er de faktisk ligeså gode som de orginale.

Blandt andet er Orgin Water Filter et godt eksempel, da det er en tro kopi af det velkendte Sawyer filter. Origin filteret er lille, kompakt og super effektivt

De mindre vandfiltre er gode at have med på vandre eller lejrturer hvor vægten spiller en stor rolle.