Beskrivelse
Slut med aluminiumspartikler i maden
Hvor det tidligere var normalt at benytte aluminum til madlavning over bål, har flere og flere producenter valgt at fremstille kogegrej i hårdanodiseret aluminium, en anodiseringsprocess som godt nok fordyrer produktet, men samtidig forlænger dets levetid.
Og så slipper man for at der frigives aluminiumspartikler i maden.
Hårdanodiseret – slip lettere for buler i gryderne
Gryderne bliver også stærkere efter at have været igennem en hårdanodiseringsproces.
Hvor aluminium generelt opfattes som et blødt materiale, er disse gryder op til 4 gange mere modstandsdygtige overfor stød og slag, end traditionelle aluminiumsgryder.
Generelt om hårdanodisering
Hårdanodisering kaldes også anodisering, aluksering eller eloxering.
Metoden giver mulighed for at tilføje aluminiumsoverfladenbeskyttende egenskaber hvilket hindrer skadelige aluminiumspartikler i at slippe ud i eks. maden som sker når fødevarer i aluminiumsgryder tilføres salt og anden syre.
Produktet tilføres stærkt oxidlag med en tykkelse på mellem 25 – 150 my, hvilket resulterer i en mere slidstærk overflade.
Læs her på vores blog om hårdanodisering
Flere og flere producenter vælger at tilbyde deres kogegrej som hårdanodiserede, bl.a. for at brugeren derved slipper for skadelige aluminiumspartikler under fødeindtagelse.