Billig fragt – priser fra 39,-

Fri fragt med GLS ved køb over 500,-

Spar fragten – afhent i Allerød

5 stjerner på Trustpilot

0 0
FLYTTETILBUD - SE HER

Er liggeunderlag nødvendigt til teltturen?


Therm A Rest Neoair NXT RW MAX
Therm A Rest Neoair NXT RW MAX

Ja, liggeunderlag er nødvendigt til teltturen – Er det korte svar

Et liggeunderlag er designet til at give komfort og isolering mellem soveposen og jorden, hvilket er særligt vigtigt under en telttur.

Liggeunderlaget hjælper med at beskytte dig mod kulde og fugt fra jorden, samtidig med at det giver en blød og behagelig overflade at sove på.

Når du camperer i et telt, er det ofte ikke nok at lægge soveposen direkte på jorden. Uden et liggeunderlag kan kulden fra jorden trænge igennem soveposen og reducere isoleringsevnen betydeligt.

Desuden kan jorden være ujævn og ubehagelig at ligge på uden ekstra polstring. Et liggeunderlag giver en buffer mellem din krop og underlaget, hvilket øger komforten og sikrer en bedre nattesøvn.

Liggeunderlag fås i forskellige typer, herunder skumunderlag, selvoppustelige liggeunderlag og oppustelige luftmadrasser. Valget af liggeunderlag afhænger af dine personlige præferencer og behov. Skumunderlag er lette og holdbare, men kan være mindre komfortable på længere ture. Selvoppustelige liggeunderlag kombinerer komfort og bærbarhed ved at fylde sig selv med luft, mens oppustelige luftmadrasser giver en mere luksuriøs soveoplevelse.

Uanset hvilken type liggeunderlag du vælger, er det vigtigt at have et for at sikre en behagelig og isoleret søvn under teltturen. Så husk at medbringe et liggeunderlag, når du pakker til din næste telttur.

Sådan skal du vælge et liggeunderlag

Når du vælger et liggeunderlag til din telttur, er der flere vigtige faktorer, du bør overveje. Først og fremmest er komfort afgørende. Du vil gerne have et underlag, der giver en behagelig overflade at sove på og minimerer trykpunkter. Tjek polstringen og tykkelsen af underlaget for at sikre, at det passer til din foretrukne sovestilling og kropskontur.

Vægten og størrelsen
Vægten og størrelsen af liggeunderlaget er også vigtige overvejelser, især hvis du skal bære det i rygsækken på længere vandreture. Et let og kompakt underlag vil være ideelt i denne situation. Du kan finde liggeunderlag lavet af letvægtsmaterialer, der stadig tilbyder tilstrækkelig komfort og isolering.

Isoleringsevnen
Isoleringsevnen er en afgørende faktor, da liggeunderlaget skal beskytte dig mod kulde fra jorden. Tjek underlagets R-værdi, som angiver dets termiske modstand. Jo højere R-værdi, desto bedre isoleringsevne har underlaget. Dette er særligt vigtigt under køligere vejrforhold eller når du camperer på frostige overflader.

Holdbarhed og nemhed ved oppustning eller sammenrulning
Holdbarhed og nemhed ved oppustning eller sammenrulning er også vigtige faktorer at overveje. Sørg for at vælge et underlag, der er robust og kan modstå slid og punktering. Selvoppustelige liggeunderlag er praktiske, da de hurtigt og nemt kan puste sig selv op, mens oppustelige liggeunderlag kræver en ekstern pumpe.

Skal du have lidt vejledning til valget af et liggeunderlag – så se mere her

Du finder i vores udvalg helt sikkert en liggeunderlig der matcher dine ønsker, se udvalg af liggeunderlag her.