Billig fragt – priser fra 39,-

Fri fragt med GLS ved køb over 500,-

Spar fragten – afhent i Allerød

5 stjerner på Trustpilot

0 0
FLYTTETILBUD - SE HER

Hvad er et godt liggeunderlag – og hvad skal du se efter


Valg Af Liggeunderlag
Hvad Er Et Godt Liggeunderlag

En guide til at vælge det rigtig liggeunderlag

Et godt liggeunderlag er en vigtig del af udstyret, når man overnatter udendørs eller på teltture. Det hjælper med at skabe komfort, isolering og en god nattesøvn. Et godt liggeunderlag bør være både behageligt at ligge på og isolere godt mod kulde fra underlaget.

Her er nogle vigtige egenskaber og faktorer, du skal se efter når du vælger et liggeunderlag

 1. Komfort: Et godt liggeunderlag bør være behageligt at ligge på og give en god søvnkomfort. Det kan opnås gennem følgende faktorer:
 • Overflademateriale: Vælg et liggeunderlag med en blød og behagelig overflade, der ikke føles ru eller irriterende mod huden.
 • Polstring: Nogle liggeunderlag har indbygget polstring eller fyld, der giver ekstra komfort og støtte til kroppen under søvn.
 • Tykkelse: Vælg et liggeunderlag med tilstrækkelig tykkelse til at give tilstrækkelig polstring og beskyttelse mod ujævnt terræn.
 1. Isolering: For at holde dig varm og beskytte mod kulde fra jorden er isolering en vigtig faktor:
 • R-værdi: R-værdien angiver liggeunderlagets isoleringsevne. Jo højere R-værdi, desto bedre isoleringsevne. Vælg et liggeunderlag med en passende R-værdi baseret på de forventede temperaturer og forhold under din tur.
 1. Vægt og pakbarhed: Hvis du planlægger vandreture eller backpacking, er vægt og pakbarhed vigtige for at minimere belastningen i din rygsæk:
 • Letvægt: Vælg et liggeunderlag lavet af letvægtsmaterialer, der ikke tilføjer unødvendig vægt til din oppakning.
 • Pakningsstørrelse: Vælg et liggeunderlag, der kan pakkes ned til en kompakt størrelse, så det ikke fylder for meget i din rygsæk. Oppustelige liggeunderlag kan normalt pakkes meget mindre end skumunderlag.
 1. Holdbarhed: Et godt liggeunderlag skal være holdbart og modstandsdygtigt over for slid og punkteringer, da det udsættes for forskellige terræner og vejrforhold:
 • Materiale: Vælg et liggeunderlag fremstillet af slidstærke materialer som nylon eller polyester, der kan modstå revner og punkteringer.
 • Konstruktion: Tjek liggeunderlagets konstruktion og sømme for at sikre, at de er holdbare og godt forstærkede.
 1. Type: Der er forskellige typer liggeunderlag at vælge imellem, og det afhænger af dine præferencer og behov:
 • Oppustelige liggeunderlag: Disse liggeunderlag er lette, pakbare og kan normalt justeres i fasthed ved at justere lufttrykket.
 • Selvoppustelige liggeunderlag: Disse liggeunderlag har en indbygget ventil, der gør det muligt for dem at suge luft ind og ud for at give komfort og isolering.
 • Skumunderlag: Skumunderlag er lette, holdbare og har god isoleringsevne. De kræver ikke oppustning eller nedpakning og er ofte mere budgetvenlige.

Et godt liggeunderlag er afgørende for at opnå komfort, isolering og en god nattesøvn under udendørs overnatninger.

Når du vælger et liggeunderlag, er der flere faktorer at overveje.
Komfort er vigtig, og du bør vælge et underlag med en behagelig overflade og tilstrækkelig polstring. Isoleringsevnen, angivet som R-værdi, er også afgørende for at holde dig varm og beskytte mod kulde fra jorden. Vægt og pakbarhed er vigtige, især under vandreture, hvor et let og kompakt underlag er ideelt.

Holdbarheden er afgørende for at sikre, at underlaget kan modstå forskellige terræner og vejrforhold. Der findes forskellige typer liggeunderlag, herunder oppustelige, selvoppustelige og skumunderlag, som hver har deres egne fordele og ulemper. Ved at tage hensyn til disse faktorer kan du finde det bedste liggeunderlag, der passer til dine behov og præferencer. Tykkelsen er også af betydning, se vores guide til at vælge den rettet tykkelse på dit liggeunderlag her. 

Du finder et stort udvalg af liggeunderlag her